Ekşili Köfte




Malzemeler:
Yarım kg kıyma
1 küçük soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yumurta
1 çay bardağı pirinç
2 tane patates
3 tane havuç
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 limon suyu

Yapılışı:
Kıymayı, soğanı, baharatları, yumurtayı ve pirinci ekleyip karıştırın. Cevizden biraz daha küçük olarak yuvarlayıp 3 yemek kağışı un serpilmiş tepsiye dizin. Terbiye malzemeleri karıştırıp bir tencereye alın ve ocağa koyup kaynatın. Unlu köfteleri kaynayan terbiyenin içine ekleyip 15 dakika pişirin, daha sonra küp küp doğranmış patates ve havuçları ekleyip 15 dakika daha pişirin. 

Elmalı Kurabiye


Malzemeler:
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı (akı üstüne)
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
3 tane kırmızı elma
1 portakal kabuğu rendesi
1 mama kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker
Üzerine; 1 yumurta akı ve 1 su bardağı ezilmiş ceviz

Yapılışı:
Elmaları rendeleyip bir tavaya alın, şekeri, üzümü ve portakal kabuğunu ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini karıştırın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içi büyüklüğünde açın ve iç malzemesini ilave edip yuvarlayın. Kurabiyeleri yumurta akına batırıp daha sonra cevize batırın ve tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. 

Peynirli Krep


Malzemeler:
4 yumurta
1 kg süt
1 mama kaşığı tuz
1 su bardağı peynir
1 çay kaşığı pulbiber
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Yumurtayı tuz ile çırpın, sütü ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek kek hamurundan daha akışkan bir kıvam elde edin, daha sonra peynir, pulbiber ve sıvıyağı ilave edin. Teflon tavayı ısıtın ve bir kepçe krep hamurundan ince bir şekilde dökün, orta hararette her iki tarafını pişirin.
 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo