Saray Helvası


Malzemeler:
250 gr. tereyağı
4 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince çekilmiş badem veya ceviz

Yapılışı:
Unu teflon tavaya alıp kısık ateşte 40 dakika kadar kavurun.  Başka bir tavada tereyağını eritin. Un elinizin dayanabileceği sıcaklığa kadar soğuyunca tereyağı, pudra şekeri ve bademi ya da cevizi ekleyerek yoğurun. Karışımı orta büyüklükte bir borcama elinizle yayarak güzelce bastırın. Baklava dilimi şeklinde keserek 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Soğan Kasesinde Piyaz


Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet kırmızı biber
5-6 sap maydanoz
1 orta boy domates
2 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı tahın
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Soğanların kabuklarını soyup bütün olarak haşlayın. Ve yırtılmamasına dikkat ederek katlarına ayırın. Soğanın iç kısımlarını, domatesi, biberi ve maydanozu ince ince doğrayıp haşlanmış fasulyeye ekleyin. Küçük bir kasede limonu, sirkeyi,tahını ve zeytin yağını karıştırarak salataya ilave edin. Karışımı soğan kaselerine doldurarak servis yapın. Dilerseniz üzerine pul biber serpin.

Müceddere (Kilis)


Malzemeler:
1.5 su bardağı pirinç veya bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kaynar su
3 tane orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Yeşil mercimeği  haşlayın. Yarım saat önceden ıslattığınız pirinci tereyağında birkaç dakika kavurun. Haşlanmış mercimeği ekleyip 2 su bardağı su ilavesi ile pilavı pişirin. Ayrı bir tavada sıvıyağ ile halka halka doğranmış soğanları karamelize olana kadar kavurun. Servis tabağına aldığınız pilavın üzerine soğanları ilave ederek servis yapın.
 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo