Dereotlu Kurabiye


Malzemeler:

250 gr. tereyağı
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı kurabiyelerin üzerine)
5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 paket kabartma tuzu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
Üzeri için susam ya da çörekotu

Yapılışı:

Yoğurma kabına, unu alın, üzerine yumurta, tereyağı ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumarta sarısı sürüp, susam ve çörek otunu ekleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince tepsiden alarak servis yapın. Afiyet olsun..
 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo