Malzemeler:
1 kg kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 büyük baş soğan (ince doğranmış)
3 yemek kaşığı badem (kabuğu soyulmuş)
3 yemek kaşığı kaşığı domates salçası (bir su
bardağı su ile karıştırılmış)
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Bir kapta kıymayı, kimyonu, biberi, tuzu ve
yenibaharı iyice karıştırıp küçük küçük top gibi köfteler yapın. Orta boy bir
tencerede zeytinyağı hafif ateşte ısıtıp soğanları koyarak 5-6 dakika soğanlar yumuşayıncaya
kadar pişirin. Köfteleri de tencereye koyup ara sıra karıştırarak 8-10 dakika
kavurun. Sulandırılmış domates salçasını ve limon suyunu ekleyerek iyice
karıştırın. Ateşi kısarak Davud paşa köftesini 20-25 dakika, sosunu biraz
çekinceye kadar pişirin. Ayrı bir tavada bademleri kavurarak soslu köfteye
ilave edin. Tercihe göre yanında tereyağlı pilavla servis edebilirsiniz.
Not: Davud paşa köftesi, eskiden Osmanlı
sarayında akşam ziyafetlerinde servis edilen güzel kokulu bir baş yemekmiş.
Badem ve yenibahar farklı bir lezzet katmış olmalı :)
YanıtlaSilElerinize sağlık,harika gözüküyor.
Afiyet şifa olsun..
Evet oldukça farklı bir o kadar da lezzetli bir tat bırakıyor damaklarda..
SilTakdir ettiğiniz için teşekkür ederim..
Selam ile..