Kıbrıs Tatlısı


Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu

Şerbeti:
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su

Muhallebisi:
1 kg. süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
1 paket krem şanti

Yapılışı:
Kek malzemelerini çırpın ve pişirin. Hazırladığınız şerbeti soğuk olarak sıcak kekin üzerine dökün. Muhallebi malzemelerini krem şanti hariç karıştırarak pişirin, daha sonra krem şantiyi toz olarak muhallebiye ekleyip 10 dakika mikser ile çırpın. Şerbetli kekin üzerine muhallebiyi ekleyip, şan fıstığı ile süsleyin. Soğuduktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo