Kol Böreği


Malzemeler:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 su bardağı sıvıyağ
İç Malzemesi:
5 tane patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
4-5 dal maydanoz
Yapılışı:
Patatesler haşlanır ve küçük küçük doğranır. Bir tavaya yağ eklenerek yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur, daha sonra patatesler ve baharatlar ilave edilerek 5 dakika pişirilir, küçük küçük doğranan maydanozlar da eklenerek soğumaya bırakılır.
Un ve tuz bir kaba alınarak su ilavesi ile orta sertlikte bir hamur elde edilir. Hamur 12 bezeye ayrılır ve tatlı tabağı büyüklüğünde açılan bezeler aralarına yağ sürülerek ikişerli olarak üst üste konur, üste gelen hamurlara yağ sürülmez. Sonra açılmış ikili beze tekrar ince bir şekilde birlikte açılır. Hazırlanan iç malzemesi hamurun her yerine gelecek şekilde ilave edilir ve hamur bir tarafından yarım daire olana kadar rulo yapılır, diğer taraftan da rulo yapılan hamur yağlanmış fırın tepsisine konulur. Diğer bezelere de aynı işlem uygulanır. En son tüm rulolara sıvıyağ sürülerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo