Malzemeler:
1 kilo patlıcan
5 domates
3 büyük soğan
3-4 yeşil biber
1 baş sarımsak
1 Çay bardağı sıvı yağ
500gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz ,karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Kuşbaşı eti tavada suyunu çekene kadar
kavurun. Patlıcanları yemeklik doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin ve süzün.
Güveç kaplarına önce eti sonra patlıcanları pay edin. Daha sonra iri iri
doğranmış soğanı, sarmısağı, biberi ve domatesleri ekleyin. Tuzu ve baharatları
ilave edin. Ve salçaları 2 su bardağı su ve sıvıyağ ile karıştırarak güveç
kaselerine paylaştırın. 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Hiç yorum yok: