Malzemeler:
Yarım kg
kıyma
1 küçük
soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
kimyon
1 çay kaşığı
kuru nane
1 çay kaşığı
kırmızı toz biber
1 yumurta
1 çay
bardağı pirinç
2 tane
patates
3 tane havuç
Terbiyesi
için:
1 su bardağı
yoğurt
3 su bardağı
su
1 çay
bardağı sıvıyağ
1 yumurta
sarısı
1 limon suyu
Yapılışı:
Kıymayı,
soğanı, baharatları, yumurtayı ve pirinci ekleyip karıştırın. Cevizden biraz
daha küçük olarak yuvarlayıp 3 yemek kağışı un serpilmiş tepsiye dizin. Terbiye
malzemeleri karıştırıp bir tencereye alın ve ocağa koyup kaynatın. Unlu
köfteleri kaynayan terbiyenin içine ekleyip 15 dakika pişirin, daha sonra küp
küp doğranmış patates ve havuçları ekleyip 15 dakika daha pişirin.
Hiç yorum yok: