Ajvar Sos (lutenitsa)



Malzemeler:
3 kg. domates
3 kg. kırmızı biber
3 kg. top patlıcan
1 kg. havuç
2 baş sarımsak
5-6 adet yeşil sivri biber
100 gr. biberiye(minik acı biber)
Yarım demek maydanoz
Yarım demet nane
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı sirke
3 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayarak büyük bir tencereye alın.İçine iri iri doğranmış sivri biber ve havuçları ekleyin. Yaklaşık bir saat pişirin. Kırmızı biber ve top patlıcanları közledikten sonra, kabuklarını soyup, doğradıktan sonra tencereye ilave ederek pişirmeye devam edin. Daha sonra yağ, sirke, tuz ve şekerini ekleyin, maydanoz, nane, sarımsak ve biberiyeleri de ilave ettikten sonra yarım saat daha kaynatın. El blendırı ile sosu pürüzsüz hale getirdikten sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak kavanozlara doldurup, kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra ters bir şekilde soğumaya bırakın.

4 yorum:

  1. Maşallah enfes görünüyor.
    Daha önce yediğimi hatırlamıyorum ama ismini çok duydum.
    Tarif için çok teşekkür ederim.
    Allah işlerinizde kolaylıklar versin.
    Selâmetle♥♡♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça lezzetli bir sos, tavsiye ederim. Rabbim cümlemize kolaylıklar versin..
      Sevgilerimle..

      Sil
  2. BEN KIŞ HAZIRLIKLARINI BİTİRMİŞ KAPATMIŞTIM:)TEKRAR ÖZENDİRDİNİZ ...ELLERİNİZE SAĞLIK AFİYETLE SAĞLIKLA TÜKETİN...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo hızlısınız maşallah :) Amin inşallah, Rabbim sineriyle yedirmek nasip etsin hepimize de..
      Selam ile..

      Sil

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo