Domates Sosu



Malum kışın domateslerin tadı tuzu olmuyor. O yüzden yazın lezzetli domateslerden konserve yapıp kışın rahatlıkla kullanabiliriz.

İstediğiniz miktarda domatesin kabuklarını soyup ister rendeleyerek ister doğrayarak tencereye alın. Yaklaşık bir saat kaynatın, biraz zeytinyağı, tuz ve şeker ilave ederek 10 dakika sonra ocaktan alın. Kavanoz kapaklarını kaynar suda 5-10 dk beklettikten sonra, domates sosunu sıcak olarak konserve kavanozlarına doldurun, kapakları kurulayarak kavanozlara kapatın ve ters çevirin. Kavanozların iyice soğuması için bir gece ters olarak bekletin.
(imkanınız varsa domates sosunuzu ateşte pişirirseniz daha lezzetli olur diye söylememe bilmem gerek var mı? :) )

2 yorum:

  1. BAK ŞİMDİ BÖYLE ATEŞİMİZ Mİ VAR BİZİM BİZE NİSPET YAPIYORSUN :))ELLERİNE SAĞLIK AFİYETLE TÜKETİN... BİZ MUTFAKTA YAPARIZ:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ya inan nispet olsun diye şeyetmemiştim ben :)
      Senelerdir bende hep mutfakta yaparım ama bu sene ateşte yapmak nasip oldu..

      Sevgilerimle.. :)

      Sil

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo