Keşkül (Osmanlı)


Malzemeler:
1litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı ince dövülmüş badem
4 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı tuz
1 Çay bardağı hindiztan cevizi
Yapılışı:
1 litre süt, şeker ve pirinç ununu tencereye alın, karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca hindiztan cevizi ve bademleri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirip kaselere boşaltın. Üzerini badem ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dip Not: Osmanlı devrinde bu tatlı, bol malzemeli yapılıp fakirlere dağıtılırmış, adına da keşkül-ü fukara denilirmiş.

Hiç yorum yok:

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo