Malzemeler:
1 su
bardağı maş fasulyesi
1 tane kuru
soğan ya da 2-3 tane taze soğan
1 çay
bardağı ince kıyılmış ceviz içi
1 kahve
fincanı nar ekşisi
1 adet
limon suyu
1 kahve
fincanı sızma zeytinyağı
1 çay
kaşığı tuz
1çay kaşığı
pul biber
Yapılışı:
Maş
fasulyesini bol suyla yıkayıp geniş bir kaba aktarın. Üzerini geçecek kadar
sıcak su ilave edip 3 saat bekletin. Sos için nar ekşisi, limon suyu ve
zeytinyağını ayrı bir kapta karıştırın.
Maş
fasulyesini süzüp tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ekleyip 30
dakika haşlayın. Suyunu süzüp cevizi, soğanı, tuzu ve pul biberi ekleyerek
karıştırın. Sosunu da dökerek harmanladığınız piyazı servis edebilirsiniz. Gaziantep yöresinde sıkça yapılan bir salata türü, iyi ki denemişim dediğim tariflerden..
Bu blog yenimi işk kez gördüm,hayırlı olsun öyleyse,,,burayada uğrarız ara sıra bakalım ünsüz mutfağınızda neler hazırlamışsınız :) Maş fasulyesi hiç yemedim tadı güzeldir umarım,bulursam denemek isterim bende....selamlar olsun :)
YanıtlaSilAleyküm selam sevgili Gelibolu17,
SilEvet bu blog yeni doğdu ablası, emeklemeye çalışıyor işte :)
Baktım hep ünsüz ünsüz düşünmek olmak biraz da pişireyim dedim :)
Maş fasulyesi farklı bir lezzet ama gayet güzel tavsiye ederim..