Maş Piyazı (Gaziantep)


Malzemeler:
1 su bardağı maş fasulyesi
1 tane kuru soğan ya da 2-3 tane taze soğan
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Maş fasulyesini bol suyla yıkayıp geniş bir kaba aktarın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 3 saat bekletin. Sos için nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ayrı bir kapta karıştırın.
Maş fasulyesini süzüp tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ekleyip 30 dakika haşlayın. Suyunu süzüp cevizi, soğanı, tuzu ve pul biberi ekleyerek karıştırın. Sosunu da dökerek harmanladığınız piyazı servis edebilirsiniz. Gaziantep yöresinde sıkça yapılan bir salata türü, iyi ki denemişim dediğim tariflerden..

2 yorum:

  1. Bu blog yenimi işk kez gördüm,hayırlı olsun öyleyse,,,burayada uğrarız ara sıra bakalım ünsüz mutfağınızda neler hazırlamışsınız :) Maş fasulyesi hiç yemedim tadı güzeldir umarım,bulursam denemek isterim bende....selamlar olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam sevgili Gelibolu17,
      Evet bu blog yeni doğdu ablası, emeklemeye çalışıyor işte :)
      Baktım hep ünsüz ünsüz düşünmek olmak biraz da pişireyim dedim :)
      Maş fasulyesi farklı bir lezzet ama gayet güzel tavsiye ederim..

      Sil

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo