Şiveydiz (Gaziantep)


Malzemeler:
500gr kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet yumurta 
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı yoğurt 
250gr taze soğan 
250gr taze sarmısak 
tuz, nane ve pulbiber
Hazırlanışı:
Kuşbaşı et 2 kaşık sıvıyağında kavrulur, üzerine 4 bardak su ilave edilir. Haşlanmış nohutlar eklenerek yarım saat pişirilir. Diğer yandan ayıklanmış soğan ve sarımsaklar iri olarak doğranır ve pişen nohut ve etlerin içine dahil edilir. Yoğurdun içine yumurtalar kırılıp, un ve tuz ilave edilerek çırpılır. Daha sonra azar azar tencereye dökülür. Kaynayana kadar karıştırılan şiveydiz 10 dakika pişirilerek ateşten alınır. Pul biber ve naneli tereyağı ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo