Nokul (Lokul-Isparta)


Malzemeler:
4.5 su bardağı un 
1 paket yaş maya
1 çay bardağı süt 
1 tatlı kaşığı tozşeker 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı ezilmiş haşhaş 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 
3 çorba kaşığı susam 
2 çorba kaşığı su 
1 tutam tuz
Yapılışı:
Bir kapta yağ,tahin, tarçın ve haşhaşı karıştırın. Maya, süt ve şekeri karıştırıp on dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın, tuzunu ilave edin. Beklettiğiniz maya karışımını una ekleyip, ılık su ile hamuru yoğurun. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda bir saat bekletin. 
Kabaran hamuru ikiye bölüp ilk parçasını yarım santim inceliğinde açın, tahin karışımını her yerine sürüp, dövülmüş ceviz serpiştirin. Daha sonra rulo katlayarak üçer santim eninde dilimleyin. Dilimlediğiniz hamur parçacıklarını elinizde yuvarlayarak suyla ıslatılmış susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. 20 dakika tepside mayalanan nokullarınızı 200 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo