Milföy Bohçasında Mantarlı Et Sote


Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı et
250 gr. mantar
2 domates
15 tane arpacık soğan
2 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tuz
Kekik, karabiber
10 adet milföy hamuru
Yapılışı:
Etleri kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurun, sonra doğranmış biberleri ve arpacık soğanları ekleyip 5 dakika pişirmeye devam edin. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve soğanların içine ilave ederek 10 dakika kavurun. Salça, tuz ve baharatlarını ekleyerek karıştırın, doğradığınız mantarları da ekleyip 20 dakika daha pişirin. Milföy hamurunu elinizle bastırarak biraz büyütün, mantarlı soteden 2 yemek kaşığı ortasına koyup dört bir yanından yukarıya toplayarak büzün ve büzdüğünüz yeri kürdanla tutturun. Fırın tepsisine sıraladığınız milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Hamur kızarana dek pişirin.

3 yorum:

  1. öyle netten yemek resimleri atmayla olmaz efendim:)
    ayinesi iştir kişinin yapın yiyelim ondan sonra yoksa olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ne demek efendim, en sevdiğim iş yemek yapmak, iyi olduğum da söylenir övünmek gibi olmasın. Hatta hatta yöresel yemek yarışmasında birinciliğim bile vardır(övünmek gibi oldu galiba, sanırsam, zannedersem) :))

      Sil
  2. You've made some really good points there. I looked on the internet for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.
    Visit my weblog :: Oyunu

    YanıtlaSil

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo