Aşure
Malzemeler:
½ kg aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı mısır
3 su bardağı şeker
250 gr fıstık içi
250 gr badem içi
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru incir
250 gr kuru üzüm
Bir tutam tuz ve çörek otu
Üzerine: Ceviz ve nar taneleri
Yapılışı:
Buğday, mısır, nohut ve fasulye akşamdan ıslatın. Nohut, mısır ve fasulyeyi ayrı tencerelerde pişirin ve sularını süzün. Buğdayı yaklaşık 5 litre su ekleyerek ocağa koyun. Yaklaşık 40-45 dakika kaynayan buğdayın içene pişen mısır, nohut ve fasulyeyi ilave ederek yarım saat daha pişirin. Küp küp doğranmış kayısı-inciri ve üzümü de ekleyin. Eklediğiniz kuru meyveler yumuşayana kadar(yaklaşık 15 dakika) pişirmeye devam edin. Şekerini ilave ettiğiniz aşureyi 10 dakika daha kaynattıktan sonra fıstık, badem, tuz ve çörek otunu ekleyip ateşten alın. Kaselere aldığınız aşurelerin üzerini ceviz ve nar taneleri ile süsleyin. Ve artık sıcak sıcak afiyetle yiyebilirsiniz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok: