Zeytinyağlı Sarma


Malzemeler:
500 gr asma yaprağı
5 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
1 domates rendesi
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3-4 dal taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı sumak ekşisi
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Yapılışı:
Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanları 5 dakika kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Domates rendesi ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Pirinçleri yıkayıp süzün ve içerisine ilave edin, üzümü, tuzu ve karabiberi de katarak suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Daha sonra ince ince doğranmış taze naneyi ve sumak ekşisini ilave ederek karıştırın.
İç malzemesi soğurken bir tencerede su kaynatıp yaprakları 2-3 dakika haşlayın. Daha sonra iç malzemesi koyarak sardığınız yaprakları bir tencereye dizin, 1 su bardağı su, bir yemek kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı sumak ekşisini tencereye ilave ettikten sonra üzerine porselen bir tabak kapatın, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo