Malzemeler:
Yarım kilo
kuşbaşı et
250 gr.
mantar
2 domates
15 tane
arpacık soğan
2 tane
yeşil biber
1 yemek
kaşığı salça
1 yemek
kaşığı tuz
Kekik,
karabiber
10 adet
milföy hamuru
Yapılışı:
Etleri
kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurun, sonra doğranmış biberleri ve arpacık soğanları
ekleyip 5 dakika pişirmeye devam edin. Domateslerin kabuklarını soyup
rendeleyin ve soğanların içine ilave ederek 10 dakika kavurun. Salça, tuz ve
baharatlarını ekleyerek karıştırın, doğradığınız mantarları da ekleyip 20
dakika daha pişirin. Milföy hamurunu elinizle bastırarak biraz büyütün,
mantarlı soteden 2 yemek kaşığı ortasına koyup dört bir yanından yukarıya toplayarak
büzün ve büzdüğünüz yeri kürdanla tutturun. Fırın tepsisine sıraladığınız
milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. Hamur kızarana dek pişirin.
öyle netten yemek resimleri atmayla olmaz efendim:)
YanıtlaSilayinesi iştir kişinin yapın yiyelim ondan sonra yoksa olmaz
:) ne demek efendim, en sevdiğim iş yemek yapmak, iyi olduğum da söylenir övünmek gibi olmasın. Hatta hatta yöresel yemek yarışmasında birinciliğim bile vardır(övünmek gibi oldu galiba, sanırsam, zannedersem) :))
SilYou've made some really good points there. I looked on the internet for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.
YanıtlaSilVisit my weblog :: Oyunu