Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz lezzetli bir tarif;
Malzemeler:
2 adet
bayat ekmek
3 adet
yumurta
2.5 su
bardağı süt
1/2 su
bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma
tozu
100 gr.
salam-sucuk
8-10 adet
kültür mantarı
1 kahve
fincanı zeytin
3 adet
sivri biber
1 yemek
kaşığı domates salçası
1.5 su
bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber,
kekik
Yapılışı:
Bayat
ekmekleri orta büyüklükte küp küp dilimleyin. Çukur bir kapta yumurta, süt, sıvı
yağ ve kabartma tozunu çırpma teli ile karıştırın. Üzerine dilimlediğiniz
ekmekleri ilave edip tekrar karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine 1cm
kalınlıkta bastırarak döşeyin. Üzerine sulandırılmış salçayı yayın ve kekik,
karabiber serpin. Rendelenmiş kaşar peynirini de hamurun her tarafına gelecek
şekilde serpiştirin. İnce ince dilimlenmiş biberleri, limonlu suda haşlanmış mantarları,
tercihe göre dilimlenmiş salam-sucukları, doğranmış zeytinleri kaşarların
üzerine yerleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya
kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok: