Fetta (Arap Mutfağı)


Malzemeler:
2 bardak pirinç 
5-6 dilim bayat ekmek 
2 bardak yoğurt 
1 yemek kaşığı tahın 
2 yemek kaşığı limon suyu 
1 kase küçücük doğranmış tavuk göğsü 
1 kuru soğan
Karabiber- Tuz
Süslemek için:
½ bardak kavrulmuş badem 
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü 1 litre suda haşlayın, biraz yağ ile soğanı ve haşlanıp küçük küçük doğranmış tavuk etlerini soteleyin. Diğer yandan yarım saat önceden ıslatılan pirinç ile sade pilav pişirin. Yemeğin yoğurtlu sosunu hazırlamak için, sarmısakları temizleyip dövdükten sonra yoğurda katın. Tuz, limon suyu ve tahını ilave ettikten sonra iyice karıştırın. 
Küp küp doğradığınız ekmekleri fırında kıtır olana dek kızartın. Geniş bir servis tabağına alın. Tavuk suyu ile ekmekleri ıslatın. Üzerine pilavı ekleyin, sonra hazırlamış olduğunuz yoğurdu pilavın heryerini örtecek şekilde dökün. Sotelediğiniz tavukları yoğurdun üzerine ekleyin. Badem ve maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

 
ünsüzpişirir Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo