Mantarlı Bulgur Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
3 tane küp küp doğranmış domates
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
10-12 adet mantar
4 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı:
Soğanı, sarımsağı ve biberi yemeklik doğrayın. Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tencereye soğanı, sarımsağı ve biberi alıp yağları ekleyerek kavurun. Mantarları ve domatesleri ekleyip mantarlar ve domatesler suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra tavuk suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra bulguru ekleyip kısık ateşte suyunu çektirin. Yarım saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok: